INVO számlázás PTGSZLAH feladás

PTGSZLAH havi ABEV feladási kötelezettség - ingyenes modul

 A modult megkapja minden felhasználónk felár nélkül. Elérhető a 15.3-as verziótól.
Erről emailben tájékoztatjuk a 2015 évi licenc-szel rendelkező vevőinket (ha nem kapta meg kérem jelezze és újra megküldjük a letöltési címet) Az új változathoz igazított program kezelési leírás is letölthető (megőrzendő).  A modul feladata, hogy a cég ügyintézője fel tudja adni a könyvelőnek közvetlenül a NAV ABEV programjába importálható formában a számlákat és a számlát módosító bizonylatokat (SZMB). Ehhez a program tárolja az ABEV fejléc adatait, így a könyvelőnek ezeket sem kell bevinnie.A feladás egy számlázási helyre vonatkozik, így feltételezi az egy pénztár feladási listát és ezt adja át szöveges fájl formátumban a könyvelőnek.
  A funkció a kiállított számlák analitikájából (listájából) érhető el közvetlenül a könyvelőknek készíthető nyomtatható (pdf) lista alatt. Két lépcsős eljárás, első lépésben kigyűjti a számlákat és az SZMB-kat, időrendbe rakja és ellenőrizhetővé teszi a kezelőnek, aki a könyvelő döntése szerint kiegészítheti olyan sorokkal amikor utalásos számlát készpénzben egyenlítenek ki (jog értelmezés kérdése, hogy ezeket is kell e és milyen dátummal jelenteni). Ugyan így utalásos számlára SZMB készül ami KP-s, ilyenkor mivel jelentés szempontjából önálló bizonylat az SZMB ezeket idősorosan önállóan kell lejelenteni, de a számla paraméterei alapján elvben nem kellene jelenteni (ezt a program nem kínálja fel, de beírható). A program több készpénzes módot is tud kezelni, így a fizetési módok listában azokat gyűjti ki amikhez pénztár van beállítva (akár határidős készpénz is). Javasolt az egyértelműbb könyvelhetőség miatt az ilyen jellegű javításokat stornózással elkészíteni, ha időben nem befolyásoló (áfa bevallási határidő)
 
A lista nyomtatható (PDF) is (javasolt) és a könyvelőnek átadható. Ha a listát a kezelő átnézte és jóváhagyta a kilépés után a program elkészíti a megadott mappába a fájlt. Ezt kell emailhez csatolva a könyvelőnek megküldeni.  A program lépez ellenőrző számot a könyvelt és feladott bruttó összegekből mind a Ft ellenértékre mind a deviza rovatban lévő összegre. Ugyan így ad fel tétel számot is ellenőrzés céljából A könyvelési feladással együtt a könyvelőnek csak át kell futnia a feladást, hogy minden sor szerepel e benne.  A napi 01-es lapok miatt, ha a fenti okokból valamely napon kimarad egy számla az könnyen "beszúrható", vagy utalásosra javítás (SZMB) miatt kihagyható.

ptgszlah számla analitikaPTGSZLAH gomb

Beállítások a fejlécekhez. Megtanulja a program így legközelebb amíg nem változik nem kell hozzá nyúlni, csak a hónapot kijelölni.

PTGSZLAH alapbeállítások fejléchez

PTGSZLAH eredmény, az ABEV importálható fájl formátuma, amelyet csak emailben el kell küldeni a könyvelőnek. Neki így már csak soronként ellenőriznie kell, nem kell felgépelnie minden hónapban.

PTGSZLAH szöveges imp fájl

[ Nyitó lap ]